کف سازی ساختمان – بررسی قیمت انواع کفپوش خانه

انواع کفپوش

انواع متریال سرامیک، لیمنت، سنگ، پارکت، کفپوش PVC و … جهت کف سازی ساختمان در بازار موجود است. هر کدام از آنها مزایا و معایب خود را دارند. اگر برای بازسازی ساختمان و یا منزل نیاز به کمی راهنمایی و شناخت درباره انواع کفپوش را دارید، مطالعه این بخش را به شما توصیه میکنیم. ما مزایا و معایب و قیمت انواع کفپوش را به شما میگوییم. بعضی از این کفپوش ها جدید می‌باشند و بعضی مدتهاست که در انواع ساختمان های اداری و مسکونی مورد استفاده قرار میگیرند. در نهایت میتوانید با توجه به نوع کاربری (دفتر اداری، آپارتمان مسکونی، واحد تجاری، آشپزخانه، اتاق، پذیرایی و … )، میزان بودجه و سلیقه خودتان انواع کفپوش سرامیکی و یا پلاستیکی و یا انواع دیگر را انتخاب کنید.

دسترسی سریع

برآورد هزینه بازسازی خانه، اطلاعات تماس جهت مشاوره بازسازی ساختمان و جدول برندهای پرفروش در پروژه‌های بازسازی

تخمین هزینه بازسازی ساختمان

تخمین هزینه ساخت کابینت

تماس با کارشناسان سروچین

مهندس منصور سیف الهی طرقی ۰۹۱۲۲۰۹۱۹۴۰

مهندس حسن سیف الهی طرقی ۰۹۳۰۲۰۹۱۹۲۰

اگر تصمیم به تعویض کفپوش منزل دارید، اکنون با کارشناسان ما تماس بگیرید. آنها با توجه به نیاز و سلیقه شما مناسبترین کفپوش را به شما معرفی میکنند.

مهم ترین و پرکاربرد ترین کفپوش های موجود عبارتند از:

  • کفپوش پارکت ( کفپوش چوبی)
  • کفپوش سرامیک
  • کفپوش سنگ
  • کفپوش لمینت (با نام پارکت لمینت نیز شناخته میشود)
  • کفپوش اپوکسی
  • کفپوش پی وی سی
  • کفپوش سه بعدی
  • موکت

در ابتدا در ویدئو کوتاه زیر با انواع کفپوش خانه و مزایا و مهایب هر یک آشنا شوید:


کفپوش پارکت

کفپوش پوش پارکت که در واقع همان کفپوش چوبی میباشد از دوام و مقاومت بالایی برخوردار است. علاوه بر آن جلوه ای بینهایت زیبا ایجاد میکند. پارکت معمولاً از چوب های بلوط، گردو، گیلاس و افرا ساخته میشود. این کفپوش به دو شکل زیر موجود است.

کفپوش چوبی جامد

به شکل الوار تولید شده و از تکه های چوب طبیعی میباشد.

کفپوش چوبی مهندسی

از چند لایه چوب تشکیل میشود که لایه بالایی چوب بسیار سخت میباشد.

این دو کفپوش بعد از نصب از لحاظ ظاهری تفاوتی با هم ندارند. پارکت از آن دسته کفپوش هایی است که کمتر ممکن است کسی به آن علاقه نداشته باشد، زیرا هم فوق العاده زیبا و طبیعی و هم اصیل و جذاب است. خطر لغزندگی روی پارکت کم است و این یکی از نکات مثبت در مقایسه با سرامیک و سنگ میباشد. پاک کردن و نظافت راحت بوده و دلیل زیرسازی که قبل ازنصب آن انجام میشود، عملاً باعث ایجاد گرمای یکنواختی روی کف خانه یا آپارتمان میشود. همچنین عایق صدا میباشد. اگر به هر دلیل پارکت آسیب ببیند براحتی و بدون اینکه به تایل کنار کناری خود آسیب وارد کند، قابل تعویض میباشد.

پارکت در کنار این مزایا برخی معایب هم دارد. برای مثال به آب و رطوبت حساس بوده بنابراین برای آشپزخانه و سرویس های بهداشتی مناسب نیست. همچنین در برابر آتش سوزی آسیب پذیر میباشد و در دراز مدت ممکن است که صدای جیر جیر به همراه داشته باشد.

چند نمونه کفپوش پارکت اجرا شده

کفپوش سرامیک

کفپوش سرامیکی تا همین چند سال پیش بسیار محبوب بود. این نوع کفپوش در انواع لعاب دار و بدون لعاب موجود است. نوع لعاب دار آن با لایه ای مات، براق و یا نیمه براق پوشانده شده است. این کفپوش در نوع طرح چوب نیز وجود دارد. این مدل برای کسانی که به کفپوش چوبی علاقه دارند ولی به هر دلیلی مانند رطوبت امکان استفاده از کفپوش چوبی نیست، گزینه مناسبی است. سرامیک نسبت به پارکت ارزان تر بوده و رنج قیمت متنوع تری دارد. سرامیک طرح بندی و اندازه متفاوتی دارد. تمیز کردنش آسان و در برابر شست و شو مقاومت بالایی دارد و عمر مفید آن نیز بالاست. البته یکی از معایب آن کثیف شدن درزها در طول زمان است. تمیز کردن این درزها کار آسانی نیست.

از این کفپوش براحتی میتوان در مکان های مرطوب مانند تراس یا سرویس بهداشتی استفاده کرد. ولی در کنار این مزایا برخی معایب نیز دارد. از جمله این معایب میتوان به مواردی چون داشتن سطح لغزنده اشاره کرد. لذا برای خانه هایی که افراد سالمند یا کودکان زندگی میکنند چندان مناسب به نظر نمیاید زیرا امکان لیز خوردن وجود دارد. از طرف دیگر مانند کفپوش چوبی گرم نیست و سطح آن سرد میباشد. به همین دلیل برای خانه هایی که در مناطق سردسیر واقع شده اند چندان مناسب نیست. همچنین در برابر ضربه آسیب پذیر است و امکان شکستگی وجود دارد.

کفوش سنگ

کفپوش سنگی همانطور که از نامش پیداست از انواع سنگ مانند سنگ مرمریت، سنگ لوح، سنگ آهک، تراورتن، سنگ گرانیت و … تولید میشود. این نوع کفپوش کاملاً از مواد طبیعی بوده و جز گرانترین کفپوش های بازار میباشد. این نوع کفپوش عایق گرما نیست، لذا مانند کفپوش سرامیکی سطحی سرد دارد و برای مکان های سردسیر چندان مناسب به نظر نمیرسد. البته در صورتی که ساختمان دارای سیستم گرمایش از کف باشد، به راحتی گرما در کف ساختمان پخش شده و حرارت مطبوعی در سطح کفپوش احساس میشود. همچنین سطح سرد آن در مناطق گرمسیر، خنکای دلپذیری ایجاد میکند.

کفپوش سنگ از زیبایی منحصری برخوردار است و بسیار طبیعی و لوکس میباشد. عمر مفید بالایی دارد و تا مدتها نیار به تعمیر و نگهداری ندارد. در برابر شستشو مقاوم است. ولی سنگ هم یه سری معایب مخصوص به خود را دارد. علاوه بر سرد بودن سطح که بیان شد، وزن بالا، قیمت بالا و ایجاد سطح لغزنده از دیگر معایب آن میباشد. همچنین نصب آن نسبتاً زمانبر میباشد.

کفپوش لمینت

کفپوش لمینت که با نام پارکت لمینت هم شناخته میشود، نوعی کفپوش مصنوعی میباشد. شیوه ساخت آن به گونه ای است که شبیه پارکت و گاهی هم شبیه کفپوش سنگی باشد. معمولاً جایگزین ارزانتری برای پارکت است. کفپوش لمینت از مقاومت کمتری نسبت به پارکت در برابر راه رفتن زیاد برخوردار است. به همین دلیل برای محیط های شلوغ که رفت و آمد زیادی دارند چندان مناسب نیست. لازم به ذکر است که لمینت در سال های اخیر از لحاظ کیفیت پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته‌اند.

همانطور که بیان شده قیمت مناسب و ارزانتری دارند و نصب آنها نیز ساده تر است. به دلیل زیرسازی هنگام نصب تا حدی عایق صدا میشوند و صدای کمتری را به طبقات پایین انتقال میدهند. در صورت آسیب دیدن یک تایل لمینت به راحتی قابل تعویض بوده و آسیبی به تایل های کناری وارد نمیشود. حس نرم تر و لطیف تری نسبت به سنگ و سرامیک دارد و راه رفتن روی آن دلچسب است. خطر لغزندگی ایجاد نمیکند. همچنین در دراز مدت به سر و صدا نمیافتند و اصطلاحاً جیر جیر نمیکند.در مقایسه با پارکت در برابر گرما و رطوبت مقاوم تر است. از جمله معایب آن این است که در صورت عدم زیرسازی صحیح ممکن است در اثر گرما و رطوبت و ایجاد انبساط و انقباض درزهای آن شل شده و از محل اتصال خود جدا شوند. همچنین تمیز کردن درزهای بین تایل ها مقداری دشوار است.

کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی از کفپوش های جدید موجود در بازار میباشد. این کفپوش بوسیله رزین های اپوکسی ساخته میشود. کاملاً بدون درز بوده به صورت لایه ای از مایع روی سطوح سنگی، فلزی، سیمانی و بتونی قابل اجراست. کفپوش اپوکسی دارای تنوع زیادی میباشد و مقاومت آنها در برابر ساییدگی، آلودگی، گرما و آتش سوزی بالاست. این نوع کفپوش ها بیشتر برای فضاهای ورزشی و بیمارستان ها مورد استفاده قرار میگیریند ولی بنا بر سلیقه شما در قابلیت نصب در هر فضایی را دارند. این کفپوش علاوه بر دوام بالا، ظاهری زیبا و بسیار شفاف دارد. از معایب آنها میتوان به نصب چند مرحله‌ای و قیمت نسبتاً بالا اشاره کرد. همچنین این کفپوش در صورتی که در طولانی مدت در معرض نور مستقیم آفتاب باشد، تمایل به زرد شدن دارد که اصطلاحاً به آن گچی شدن میگویند.

کفپوش پی وی سی (PVC)

کفپوش های پی وی سی از موادی به نام Poly Vinyl Chloride ساخته میشوند. دارای قیمت مناسب تر و مقرون به صرفه تر از سایر کفپوش ها هستند. نصب آنها راحت بوده و ضد ضربه و ساییدگی اند. همچنین در برابر رطوبت و آب و گرما هم مقاومت هستند. از جمله معایب آنها میتوان به احتمال تغییر رنگ دادن و همچنین تولید کمی گاز سمی اشاره کرد. این کفپوش ها نیز ممکن است در برابر نور آفتاب دچار تغییر رنگ شوند. به همین دلیل نصب آنها در مکان هایی که نور خورشید وجود دارد توصیه نمیشود.

کفپوش سه بعدی

این نوع کفپوش در واقع نوعی از کفپوش اپوکسی است که با یک نقاشی سه بعدی تلفیق شده است. روش کار بدین صورت است که ابتدا یک نقاشی سه بعدی بنا به سلیقه مشتری انتخاب میشود. نقاشی پرینت شده و در کف ساختمان نصب میگردد. مراحل بعدی دقیقاً مانند کفپوش اپوکسی میباشد. این نوع کفپوش بسیار زیبا بوده و جلوه ای خیره کننده دارد ولی هزینه های نصب آن بسیار بالاست.

موکت

با وجود اینکه در سال های اخیر انواع کفپوش خانه به بازار عرضه شده است ولی همچنان موکت در بین بسیاری از خانواده ها محبوبیت خود را حفظ کرده است. موکت ها در انواع رنگ ها و طرح های مختلف تولید میشوند. انواع موکت کبریتی، پرز بلند، چمن مصنوعی و موکت های طرح دار در بازار موجود است. به علت تنوع بالا کفپوش موکت قابلیت زیادی برای انطباق با دکوراسیون داخلی شما دارد. مهمترین دلیل محبوبیت موکت گرمی و نرمی آن است. بسیاری همچنان موکت را برای فضاهایی مانند اتاق کودک ترجیح میدهند. موکت بدلیل ایجاد فضایی گرم و نرم و ایجاد احساس امنیت، گزینه ای مناسب برای اتاق کودکان میباشد. این موارد سبب ایجاد آرامش بیشتر در اتاق کودک میشود.

از معایب موکت این است که نیاز به نظافت منظم دارد و باید مرتب آن را با جاروبرقی تمیز کنید. در صورت ریختن مایعات ممکن است به سرعت لکه دار شوند. البته امروزه راه های فراوانی برای از بین بردن لکه ها روی موکت و فرش وجود دارد. علاوه بر آن موکت های اصطلاحاً ضد الکتریسیته ساکن در بازار موجود است، که در برابر لکه مقاومت مناسبی دارند. از دیگر معایب موکت این است که بسته به کیفیت آنها ممکن است بعد از مدت کوتاهی نخ نما شده و ناچار به تعویض آنها شوید.

برآورد هزینه های کف سازی ساختمان

هزینه های کفسازی ساختمان یکی از بزرگترین هزینه ها هنگام بازسازی خانه میباشد. شاید بتوان اینگونه بیان کرد که بعد از هزینه کابینت و کمد بیشترین هزینه ها مربوط به بازسازی کف ساختمان باشد. در این قسمت به بررسی تقریبی هزینه انواع کفپوش ساختمانی میپردازیم. کلیه قیمت های اعلام شده مربوط به سال ۱۴۰۰ میباشد.

در کف سازی خانه علاوه بر هزینه خرید متریال کف هزینه های دیگری نیز وجود دارد. برای مثال برای متریال هایی مانند سنگ یا سرامیک هزینه چسب یا خرید مصالح نیز وجود دارد. همچنین اجرت نصب توسط استاد کار بخش دیگری است.

کفپوش PVC ارزانترین متریال کفسازی میباشد. البته متریال های ارزانتری در بازار وجود دارد ولی چندان همه گیر نیست لذا در اینجا به آنها نمیپردازیم. کفپوش ها لایه ای از جنس PVC با ضخامت دو تا سه میلیمتر بوده و کاملاً ضدآب میباشند. کفپوش ها در اکثر موارد با طرح چوب اجرا میشوند. هزینه کفپوش در حدود متری ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان بوده (در شرایطی که زیرسازی از قبل صورت گرفته و کف خانه صاف باشد.) و نصب آن نیز بسیار ساده است. و با چسب مخصوص انجام میشود. هزینه نصب و چسب آن نیز در حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان برای هر متر است.

گزینه بعدی لمینت یا همان پارکت مصنوعی است. هزینه خرید لمینت در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای هر متر است. البته لمینت های خاص با قیمت های بالاتر نیز وجود دارد. در اینجا قیمت پرفروش ترین لمینت ها را ذکر کردیم. خرید فوم مخصوص آن و هزینه استادکار نیز در حدود ۵۰ هزار ومان برای هر متر است.

گزینه بعدی جهت کفسازی خانه سرامیک میباشد. سرامیک ها مزایای زیادی دارند. در اینجا به بیان قیمت سرامیک های بزرگتر از ۸۰*۸۰ و ۶۰*۱۲۰ میپردازیم. زیرا اینگونه سایزها سرامیک پرسلان هستند و جذب آب آنها زیر ۱% میباشد. این نوع سرامیک میتوان گفت عملاً آبی جذب نمیکند. سرامیک ها دنیایی از تنوع هستند. معمولاً قیمت ۸۰*۸۰ و ۶۰*۱۲۰ در حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای هر متر است و با افزایش سایز قیمت انها نیز بالاتر میرود. برای مثال قیمت سرامیک ۱۲۰*۱۲۰ مات در حدود ۵۰۰ هزار تومان برای هر متر است. این قیمت ها برای سرامیک ۱٫۵*۳ متر تا اعدادی بالاتر از یک میلیون تومان برای هر متر افزایش میابد.

معمولاً هزینه حمل و اجرت نصب نیز در حدود متری ۱۰۰ هزار تومان و هزینه خرید چسب مخصوص به آن نیز در حدود هر متر ۵۰ هزار تومان میباشد. اینگونه سرامیک ها همانطور که گفته شد جذب آب ندارند و با ملات امکان نصب صحیح آنها وجو ندارد. جهت نصب چسب مخصوصی وجود دارد که قیمت یک بسته ۲۵ کیلویی آن در حدود ۲۰۰ هزار تومان میباشد.

چسب سرامیک
چسب مخصوص نصب سرامیک

یکی از متریال های لوکس در کفسازی خانه سنگ میباشد. سنگ نیز مانند سرامیک دارای تنوع بسیار زیادی هست. بیان یک قیمت میانگین برای سنگ بسیار سخت است، زیرا قیمت سنگ با تغییر ابعاد آن بسیار افزایش یافته و بسیار متنوع است. با این حال تلاش میکنیم چند قیمت میانگین را برای شما همراهان سروچین ذکر کنیم.

سنگ دهبید ۸۰*۸۰ هزینه ای در حدود ۷۰۰ هزار تومان برای هر متر دارد ولی همین نوع سنگ با ابعاد ۶۰*۶۰ در حدود ۴۰۰ هزار تومان برای هر متر و با ابعاد ۱۰۰*۱۰۰ در حدود ۹۰۰ هزار تومان برای هر متر است. سنگ ازنا نیز قیمتی در همین حدود دارد.

هزینه چسب آن نیز در حدود ۵۰ هزار تومان برای هر متر و اجرت نصب آن در حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان برای هر متر میباشد. در نهایت بهتر است برای تمیز درآمدن کار کفسابی نیز اجرا شود که هزینه این کار در حدود ۶۰ هزار تومان برای هر متر است.

به طور میانگین میتوان میتوان گفت در صورتی که سرامیک و سنگی با ابعاد و طرح مشابه داشته باشیم، هزینه اجرای کف سنگ تقریباً دو برابر سرامیک میباشد.

گزینه بعدی جهت کفسازی پارکت (چوب طبیعی) میباشد. البته این متریال بدلیل هزینه های بسیار گران آن چندان همه گیر نیست. هزینه پرکت معمولاً از متری یک میلیون تومان آغاز میشود. علاوه بر آن هزینه های مانند ساب زنی و … وجود دارد. همینطور از زمان سفارش ساخت تا نصب آن معمولاً به بیش از دو ماه زمان نیاز است.

متریال دیگری در بازار وجود دارد که این روزها به آرامی جای خود در بازار پیدا میکند ولی هنوز در بازار ایران چندان همه گیر نشده است. این متریال به نام میکروسمت شناخته میشود. در واقع نوعی ماده خمیری میباشد که در کف خانه پهن میشود. در رنگ های مختلف قابل اجرا بوده و هیچگونه درزی ندارد و بسیار مدرن است. هزینه آن نیز در حدود ۶۰۰ هزار تومان برای هر متر است.

میکروسمنت
کفسازی با میکروسمنت

در این بخش تلاش کردیم پرفروشترین انواع کفپوش خانه را با بررسی مزایا و معایب و قیمت هرکدام به شما عزیزان معرفی کنیم. ما با توجه به کفپوش های ساختمانی موجود در بازار این قسمت را همواره بروز میکنیم. اگر تصمیم به تعویض کفپوش منزل دارید، اکنون با کارشناسان ما تماس بگیرید. آنها با توجه به نیاز و سلیقه شما مناسبترین کفپوش را به شما معرفی میکنند.

منیع ویدئو: @atie_khorshidi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *