کابینت ممبران یا هایگلاس کدام بهتر است؟

کابینت ممبران یا هایگلاس

کابینت ممبران یا هایگلاس؟ مقایسه جامع مزایا و معایب کابینت ممبران و هایگلاس

کابینت ممبران یا هایگلاس شاید از اولین سوالاتی باشد که وقتی تصمیم به بازسازی خانه داریم، در ذهنمان مطرح میشود. این دو نوع کابینت به همراه کابینت ام دی اف از محبوبترین انواع کابینت ها هستند. در این بخش تفاوت کابینت ممبران و هایگلاس را مطرح کرده و مزایا و معایب هرکدام را بیان میکنیم. بعد از مطالعه این بخش به راحتی و با توجه به نیاز خود میتوانید به این سوال پاسخ دهید که “کابینت ممبران بهتره یا هایگلاس“.

به یاد داشته باشید که ما در بخش دیگری تمام هزینه های بازسازی ساختمان در سال ۱۴۰۰ به همراه چند نمونه پروژه و ریز هزینه های آنها را ذکر کرده ایم. در صورت تمایل بازسازی خانه را بخوانید و با ریز هزینه ها و روش های بازسازی آشنا شوید.

کابینت ممبران


کابینت ممبران
کابینت ممبران

کابینت ممبران به نام کابینت وکیوم نیز شناخته میشود. ممبران (membrane) به معنی پوسته و یا غشاء است. ابتدا حجم مورد نظر به شکل مورد نیاز با ام دی اف خام ساخته میشود (انواع سرستون، قاب و …). در مرحله بعد لایه نازکی از ورق PVC به ضخامت ۰٫۲ یا ۰٫۴ میلی متر روی آن چسبانده میشود. (وکیوم میشود). در واقع این لایه توسط دستگاه وکیوم چسبانده میشود. از این رو به این نوع کابینت وکیوم نیز میگویند. در نهایت چیزی که دیده میشود، روکش PVC میباشد. یا اگر رنگ خاصی دارد، در واقع روی لایه PVC اعمال شده است. به علت قابلیت ایجاد طرح های مختلف روی کابینت ممیران در طراحی آشپزخانه هایی در سبک کلاسیک یا نئوکلاسیک کاربرد زیادی دارد و جایگزینی ارزانتر برای کابینت های چوبی یا روکش چوب میباشد.


در ویدئو کوتاه زیر میتوانید برخی مراحل ساخت کابینت ممبران را ببینید.


کابینت هایگلاس


کابینت هایگلاس
کابینت هایگلاس

مغزی این کابینت از ورق ام دی اف خام میباشد. جنس روکش کابینت هایگلاس از برخی مواد مانند پلکسی گلاس است. این نوع کابینت بسیار براق تر از ام دی اف معمولی بوده و در طرح های متنوع تری در بازار موجود است. کابینت هایگلاس در طراحی آشپزخانه های مدرن بسیار کاربردی بوده و محبوبیت دارد. معمولاً آشپزخانه های کوچک در سبک مدرن و با کابینت ممبران رنگ روش طراحی میشوند.

پیشنهاد مطالعه: بازسازی خانه های کوچک را بخوانید و با بهترین روش های بزرگتر نشان دادن فضا آشنا شوید.

مزایای کابینت ممبران

  • تنوع ایجاد طراحی های گوناگون
  • قیمت ارزانتر نسبت به کابینت های چوبی یا روکش چوب
  • قالیت تولید برای هر دو سبک مدرن و کلاسیک را دارد. هرچند در عمل کمتر برای سبک مدرن استفاده میشود.
ساخت کابینت ممبران
دستگاه CNC در حال حکاکی بر روی مغزی ام دی اف جهت تولید کابینت ممبران

معایب کابینت ممبران

  • ضعف در برابر تابش نور آقتاب: تابش مستقیم نور آفتاب ممکن است باعث تغییر رنگ لایه PVC شود. همچنین ممکن است باعث ضعیف شدن چسب اتصال PVC و مغزی MDF شود.
  • در صورتی که طرح ها و ابزار خوری های کابینت خیلی ظریف باشد، لایه PVC به درستی وکیوم نمیشود. در این گونه موارد اگر میزان طراح ظزیف کم میباشد، بهتر است طراحی روی چوب انجام شود و در نهایت روی کابینت پتینه کاری شود.
  • وابستگی زیاد به شرایط تولید و کیفیت کار کابینت ساز: اگر مراحل وکیوم به درستی صورت نگیرد و از چسب مرغوب استفاده نشود، ممکن است بعد از مدتی لایه محافظ از مغزی ام دی اف جدا شود. کابینت هایی که اسم کابینت ممبران شرکتی در بازار شناخته میشوند، معمولاً در کارگاه های مجهزتر و با متریال مرغوبتری تولید شده و دوام بیشتری دارند.
  • ضعف در برابر حرارت و گرما: باید فاصله مناسب تا شعله اجاق گاز رعایت شود.
  • ضعف در برابر بریدگی: در صورتی که لایه محافظ آسیب دیده و بریده شود، ممکن است باعث دردسرهای زیادی شود. زیرا در صورت نفوذ آب از طریق بخش بریده شده لایه محافظ به راحتی طبله میکند.
  • سخت بودن تعمیر یا همان طرح و رنگ در سال‌های بعد
نفوذ رطوبت در کابینت ممبران
طبله کردن کابینت به علت آسیب دیدن لایه محافظ و نفوذ رطوبت در کابینت ممبران

مزایای کابینت هایگلاس

  • برای خانه ها و آشپزخانه های کوچک مناسب میباشد. به علت انعکاس نور باعث دلبازتر شدن فضا میشود.
  • درخشندگی و براق بودن که به علت انعکاس زیاد نور این روزها طرفداران زیادی دارد.
  • مقاومت خوب در برابر رطوبت و آب (در مقایسه با کابینت ام دی اف معمولی)
  • قیمت مناسب
  • سادگی تعمیر
  • تنوع رنگ. در رنگ های سفید، مشکی، قهوه‌ای، کرم، قرمز، طوسی و … تولید میشود.
  • تمیز کردن آسان. به علت صاف و صیقلی بودن سطح آن تمیز کردن کابینت هایگلاس به راحتی امکان پذیر است.
  • سرعت در نصب و سادگی اجرا
درخشندگی کابینت هایگلاس
سطح سیقلی کابینت هایگلاس سبب انعکاس نور و بزرگتر به نظر آمدن فضا میشود.

معایب کابینت هایگلاس

  • احتمال خش پذیری و لکه پذیری بالا. به علت داشتن سطحی درخشان هرگونه لکه یا خط و خش به سرعت به چشم میاید. (البته با رائه روکش های جدید تر مانند پلی گلاس یا لمی گلاس این مشکل تا حدی برطرف شده است)
  • حساسیت در برابر رطوبت در صورت آسیب دیدگی لایه محافظ

فرق کابینت ممبران و هایگلاس

تفاوت ممبران و هایگلاس از لحاظ طرح

شاید یکی از برترین مزیت های کابینت ممبران این است اجرای انواع طرح و نقش، انواع ابزار زنی و انواع حجم سازی در آن براحتی امکان پذیر است. این ویژگی برای کابینت های کلاسیک بسیار مفید است. اگرچه کابینت هایگلاس هم از نظر رنگ، انواع سطح، انواع طرح (طرح چوب و …) تنوع بالایی دارد ولی قابلیت اینکه طرح و ابزاری روی آن اجرا شود را ندارد.

تفاوت ممبران و هایگلاس از لحاظ قیمت

از لحاظ قیمت و هزینه به طور کلی میتوان گفت که کابینت ممبران و هایگلاس تفاوت چندانی ندارند. در اردبیهشت ۱۴۰۰ قیمت کابینت ممبران در بازار چیزی حدود چهار میلیون تا شش میلیون تومان برای هر متر است. همچنین قیمت کابینت هایگلاس ترک که معمولاً بیشتر خواهان را در بازار کابینت هایگلاس دارد در حدود شش میلیون تومان برای هر متر است. قبلاً در بخش دیگری درباره قیمت انواع کابینت، قیمت متری چگونه محاسبه میشود و بهترین روش گرفتن قیمت کابینت توضیح داده ایم.

پیشنهاد مطالعه: کابینت سازی در تهران را بخوانید و با انواع کابینت، قیمت متری و بهترین روش قیمت گیری آشنا شوید.

البته لازم به ذکر است هر قیمت هر دو با توجه به متریال و نوع نصب آن تفاوت دارد. برای مثال نوع ورق PVC و برند آن، نوع چسب و تجربه کابینت ساز تاثیر زیادی در قیمت کابینت ممبران دارد. به طور کلی میانگین قیمت کابینت ممبران کمی بیشتر از کابینت هایگلاس باشد.

تفاوت ممبران و هایگلاس از لحاظ مقاومت و دوام

همانطور که بیان شد در کابینت ممبران لایه PVC روی ام دی اف چسبانده میشود. نکته مهم این است که کیفیت چسب و لایه PVC بسیار اهمیت دارد. از آنجا که کیفیت این اجناس در شرکت های کابینت سازی مختلف بسیار متفاوت است، بسیار پیش امده که لایه PVC بعد از مدتی به علت ضعف در چسباندن آن در اثر رطوبت بلند میشود.

یا برای مثال اگر در اثر برخورد چسم تیز (چاقو و …) لایه رویی کابینت ممبران آسیبی ببیند، این احتمال وجود دارد که در اثر نفوذ رطوبت، آسیب گسترده تر شده و زیر آن طبله کند.

ولی از آنجا که ام دی اف هایگلس در کارخانه ساخته میشود، معمولاً جنس مقاومتری دارد و لایه رویی محکمتر به ورق ام دی اف چسبیده است.

پس به طور کلی کابینت هایگلاس مقاومت بهتری نسبت به کابینت ممبران دارد.

تفاوت ممبران و هایگلاس از لحاظ سرعت و راحتی اجرا

همانطور که بیان شد برای ساخت کابینت ممبران ابتدا باید طرح آن مشخص و ساخته شود، سپس لایه PVC روی آن چسبانده شود و در نهایت در محل اجرا شود.

ولی در مورد کابینت هایگلاس کافیست بعد از طراحی ورق های ام دی اف برش خورده و اجرا شوند.

معمولاً بازه تقریبی سفارش تا اتمام کابینت ممبران چیزی در حدود بیست روز تا یک ماه میباشد. در حالی که عدد برای انواع کابینت ام دی اف از جمله هایگلاس چیزی در حدود یک هفته است.

علاوه بر این گر برای مثال در حین کار نیاز به اصلاح خاصی باشد (مثلاً یکی از درب ها در هنگام نصب ایراد دارد). در کابینت هایگلاس بلافاصله بعد از تماس با کابینت ساز درب مورد نظر برش خورده، بر روی محل برش لایه PVC چسبانده میشود و جاگزین درب قبلی میگردد. در حالی که این پروسه برای کابینت ممبران نیازمند طی تمام مراحل یاخت آن است.

کابینت ممبران بهتر است یا هایگلاس

انتخاب نهایی بین کابینت ممبران و هایگلاس سلیقه‌ای بوده و به نظر شما بستگی دارد. ولی به طور کلی میتوان گفت که کابینت ممبران جایگزینی ارزانتر برای کابینت چوب، طرح چوب یا پلی اورتان است. اینگونه کابینتها در طراحی های کلاسیک و نئوکلاسیک کاربرد داشته ولی هزینه زیادی دارند. در صورتی که اصرار به طراحی کلاسیک داشته ولی هزینه کافی برای آن نداشته باشیم صحبت از کابینت ممبران مطرح میشود.

از نظر نگارنده متن بهتر است اگر طراحی کلاسیک داریم بودجه مورد نیاز آن را نیز داشته باشیم و از اصل آن (کابینت های چوب، روکش چوب یا پلی اورتان) استفاده کنیم. در غیر این صورت برای طراحی های مدرن و هزینه متوسط کابینت هایگلاس که امروزه در انواع پلی گلاس یا لمی گلاس نیز عرضه شده انتخاب بهتری است.

در پایان بسیار خوشحال خواهیم شد که اگر نقطه نظر و یا تجربه خاصی درباره کابینت ممبران و هایگلاس ومزایا و معایب آنها دارید، در بخش نظرات با ما همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *