در این بخش میخواهیم در باره انواع صفحه های روی کابینت مانند کورین، کوارتز، دکتون، سنگ طبیعی و … صحبت کرده، تفاوت های آنها و هزینه هرکدام را بیان کنیم. به تمام قسمت های روی کابینت که در واقع میتوانند فضاهای کار باشند و به شکل افقی نصب میشوند، صفحه کابینت گفته میشود.
بد نیست بدانید ما در قسمت دیگری انواع متریال ساخت کابینت را معرفی و قیمت های هرکدام را بیان کرده ایم. در صورت تمایل کابینت سازی در تهران را بخوانید.
همچنین اگر تصمیم به بازسازی ساختمان و یا کابینت سازی در تهران یا کرج دارید، شرکت سروچین با در اختیار داشتن تیم طراحی و اجرایی حرفه ای جهت بازسازی صفر تا صد منزل در خدمت شما عزیزان میباشد. میتوانید نمونه کار ها همراه با ریز قیمت آنها را در لینک زیر ببینید…
برآورد هزینه بازسازی خانه، اطلاعات تماس جهت مشاوره بازسازی ساختمان و جدول برندهای پرفروش در پروژههای بازسازی
تخمین هزینه بازسازی ساختمان
تخمین هزینه ساخت کابینت
تماس با کارشناسان سروچین
مهندس منصور سیف الهی طرقی ۰۹۱۲۲۰۹۱۹۴۰
مهندس حسن سیف الهی طرقی ۰۹۳۰۲۰۹۱۹۲۰
صفحه های کابینت میتوانند از متریال های گوناگونی چون اچ پی ال (HPL)، کورین، کوارتز، سنگ طبیعی، دکنون و … تولید شوند. در این آموزش کوتاه به بررسی مزایا و معایب انواع صفحه های کابینت و همینطور هزینه ها و قیمت های آنها میپردازیم.
صفحه اچ پی ال (HPL)
HPL احتمالاً ارزانترین متریالی است که به عنوان صفحه کابینت انتخاب میشود. برای تولید صفحه اچ پی ال روی ورق ام دی اف خام یک لایه مقاوم پی وی سی کشیده میشود. صفحه اچ پی ال هم دربرابر خط و خش مقاومت مناسبی دارد و هم در برابر رطوبت.
صفحه اچ پی ال معمولاً هزینه آن روی کابینت محاسبه میشود. بدین معنی که وقتی کابینت ساز برای کل کابینت قیمت ارائه میدهد، به طور پیش فرض صفحه آن را اچ پی ال در نظر گرفته است. از این رو میتوان گفت تقریباً هزینه این نوع صفحه صفر است.
مزایای صفحه اچ پی ال
به نسبت سایر صفحه ها بسیار ارزان تر است.
در ضخامت های مختلف از ۳ سانت تا ۹ سانت موجود است.
در طرح های مختلف سنگ، کورین، چوب و انواع رنگ بندی مات و شفاف موجود است.
مقاومت بالایی در برابر خط و خش و رطوبت دارد.
معایب صفحه اچ پی ال
از معایب صفحه اچ پی ال میتوان گفت که این نوع صفحه شکل پذیری ندارد. بدین معنی که ای نوع صفحه در ضخامت های مختلف ۵ یا ۶ یا ۷ و … سانتی متر موجود است و باید همانگونه که در بازار موجود است خریداری و نصب شود. از این رو اگر بخواهیم برای مثال جایی از کابینت را به شکل ال کار کنیم، درزی بین دو صفحه اچ پی ال ایجاد میشود. در این موارد معمولاً کابینت ساز یک تیغه فلزی جدا کننده روی درز قرار میدهد. این تیغه چندان زیبا نیست و روی نتیجه نهایی کار اثر منفی میگذارد.
از معایب دیگر آن ضعف در برابر نفوذ میباشد. البته همانطور که بیان شد صفحه اچ پی ال مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت است. و آن بدلیل روکش بسیار مقاوم PVC میباشد. ولی در مکان هایی که این روکش یه هر دلیلی از بین میرود، ضعف در برابر رطوبت ایجاد میشود. برای مثال در کنار سینک صفحه اچ پی ال برش خورده و نصب میشود. در اینجا کابینت کار حرفه ای بدرستی محل را آببندی کرده و آن را در برابر نفوذ آب ایمن میکند. ولی اگر این امر به درستی صورت نگیرد با برخورد آب به محل برش، ام دی اف خام که مغز درونی صفحه میباشد به سرعت آسیب میبیند. البته دلیل اصلی این آسیب ضعف کابینت کار در آبندی صحیح محل است.
ضعف دیگر صفحه اچ پی ال حساسیت آن در برابر حرارت است. اگر وسیله بسیاری داغی روی آن قرار داده شود به سرعت تغییر رنگ داده و میسوزد.
صفحه کورین
صفحه کورین از نوعی مواد پلیمری تولید میشود. مهمترین مزیت کورین خاصیت شکل پذیری آن است. به راحتی میتوان آن را به هرشکلی درآورد بدون آنکه در صفحه درزی ایجاد شود. حتی برخی کابینت کاران حرفه ای در هنگام نصب در برخی نقاط این صفحه را خم میکنند. برای این کار آن را حرارت داده و شکل میدهند.
از مزایای دیگر آن قابلیت تعمیر راحت میباشد. یعنی حتی اگر با ضربه محکمی صفحه شکسته و ترک بردارد، کابینت کار بعد از وصله زدن محل ترک آن را ساب زده و مانند روز اول میشود.
مهم ترین نقطه ضعف آن نیز خش پذیری بسیار بالای آن است. از این رو شاید برای خانواده هایی که بچه کوچک دارند چندان مناسب نباشد. زیرا با کشیدن اجسام روی آن به سرعت خش میافتد. البته میتوان هر چند سال آن را ساب زده و خش ها را از بین برد. این کار با گرد و خاک زیادی همراه است و دردسرهای خود را دارد.
قیمت صفحه کورین با توجه به جنس، برند و طرح آن از ۲٫۵ میلیون برای هر متر ماسبه میشود. (تابستان ۹۹). از معتبرترین برندهای صفحه کورین در بازار ایران میتوان به ال جی و سامسونگ اشاره کرد. صفحه کورین تا حدود ۲ سال پیش در ایران بسیار پرکاربرد بود. از دلایل کمتر استفاده
چند نکته جهت نگهداری بهتر صفحه کورین
صفحه کوارتز
صفحه کوارتز رایجترین متریال صفحه کابینت در بازسازی های کمی گران و لاکچری تر میباشد. کوارتز نوعی سنگ مصنوعی میباشد. از مزایای صفحه کوارتز در مقایسه با کورین مقاومت آن در برابر خش پذیری میباشد. صفحه کوارتز در ایران نیز با کیفیت خوبی تولید میشود. میتوان به کوارتز ایرانی که در اصفهان تولید میشود اشاره کرد. قیمت آن نیز از متری (یک متر در عرض ۶۰ سانتی متر) ۲٫۵ میلیون شروع میشود. البته مدل ها خارجی آن از حدود متری ( یک متر در عرض ۶۰ سانتی متر ) ۵ میلیون برای هر متر مربع شروع میشوند. (تابستان ۱۴۰۰) قیمت سنگ کوارتز کمی گرانتر از کورین میباشد. البته در نظر داشته باشید که اگر کوارتز به صورت اسلب خریداری شود، ممکن است پرت زیادی داشته باشد و معمولاً هزینه پرتی نیز اضافه میشود.
سنگ کوارتز در برابر حرارت نیز مقاومت بالایی دارد. این نوع صفحه نیز مانند اچ پی ال قابلیت شکل پذیری ندارد. بدین معنی که در محل های ال شکل درز وجود دارد. البته این درز بسیار کمتر از درز اچ پی ال میباشد.
قابلیت ابزار زنی از جمله مزایای موارتز میباشد . البته این قابلیت در کورین و سنگ طبیعی نیز وجود دارد. این ویژگی برای کابینت های کلاسیک و حجیم کاربرد دارد.
در سال های اخیر کاربرد صفحه کوارتز بیشتر شده و در بازار از کورین پیشی گرفته است.
سنگ طبیعی
در صورتی که تصمیم به ساخت کابینت در سبک کلاسیک داریم، احتمالاً بهترین انتخاب سنگ طبیعی میباشد. سنگ طبیعی همانگونه که از نام آن مشخص است از سنگ های موجود در طبیعت ساختع میشود. سنگ از قدیمی ترین متریال های مورد استفاده در صفحه کابینت میباشد. انواع سنگ های موجود در طبیعت خواص مخصوص به خود را دارند. به همین علت نمیتوان به طور کلی مزایا و معایب مشخصی برای سنگ بیان کرد. خواص سنگ های پایه آهکی با سنگ های گرانیتی تفاوت دارد. برای مثال سنگ های آهکی مانند تراورتن نفوذپذیری بالایی در برابر آب دارند و چندان مناسب نیستند. حتی اگر مقداری چای روی آن بریزد رنگ آن براحتی محو نمیشود. اگر مواد اسیدی روی آن ریخته شود رنگ آن به سرعت مات میشود. از طرف دیگر سنگ های گرانیتی نفوذپذیری بسیار پایینی دارند و برای صفحه کابینت بسیار مناسبتر هستند.
قیمت سنگ نیز با توجه به نوع، کیفیت،ایرانی و خارجی بودن و بسیاری موارد دیگر تفاوت زیادی دارد. به طور کلی از متری ۵۰۰ هزار تومان قیمت آن آغاز شده و تا قیمت های بسیار بسیار بالایی (متری ۴۰ میلیون و حتی بالاتر) در بازار موجود است. البته میانگین قیمت سنگ های طبیعی موجود در بازار در حدود متری ۳ میلیون تومان است. نکته ای که در باره قیمت سنگ قابل ذکر است این است که به صورت اسلب فروخته میشود. بدین معنی که برای مثال فروشنده میگوید از این سنگ یک تکه به ابعاد ۲ در ۳ متر موجود است. ولی شما برای صفحه مورد نظر خود به ۱ متر در ۶۰ سانتی متر سنگ نیاز دارید. معمولاً فروشنده مقدار مورد نیاز شما را برش نمیدهد و کل تکه را میفروشد. به همین دلیل قیمت سنگ بالا میرود.
سنگ طبیعی هم مانند کوارتز و کورین قابلیت شکل پذیری و خم شدن ندارد. از وارد دیگر سنگ طبیعی این است که زیبا و تمیز درآمدن کار یستگس زیاد به تخصص و حرفه ای بودن نصاب کابینت دارد. سنگ نیز مانند کوارتز قابلیت ابزار خوردن دارد.
مقاومت آنها در برابر خط و خش نیز با توجه به نوع آن بسیار متغییر است. سنگ های گرانیتی در برابر خط و خش بسیار مقاوم هستند.
صفحه دکتون
دکتون یکی از جدیدترین متریال هایی است که برای صفحه کابینت استفاده میشود. البته لازم به ذکر است که دکتون یکی برند تجاری میباشد. ولی چون در بازار با این نام مطرح است، ما نیز از همین نام استفاده میکنیم. متریال خام دکتون در واقع نوعی سرامیک میباشد. البته این نوع سرامیک اسلب میباشد. یعنی سایز بزرگی دارد. برای مثال ۱۲۰*۲۴۰ و … . و آن به این دلیل است که بتوان به صورت یک تکه صفحه کابینت را اجرا کرد.
همچنین از دیگر ویژگی های دکتون این است که سرامیک فول بادی میباشد. سرامیک به طور کلی از دو لایه تشکیل شده است. اگر از کنار به سرامیک نگاه کنید، یک لایه بسیار نازک در بالا وجود دارد که مات یا شفاف بودن کار را مشخص میکنند و مابقی در اصطلاح گل سرامیک میباشد. ولی سرامیک های فول بادی اینگونه نیستند. در سرامیک های فول بادی نقش در گل سرامیک نیز وجود دارد. بدین معنی که اگر روی آن را بتراشید همچنان طرح سرامیک از بین نمیرود. مزیت آن این است که در مکان هایی که به برش صفحه نیاز پیدا میکنید، گل سرامیک نمایان نمیشود و همچنان طرح وجود دارد.
معمولاً دکتون قیمت بالایی دارد. از متری ۵ ملیون تومان آغاز میشود.(تابستان ۱۴۰۰). دکتون نیز مانند سنگ باید یک اسلب کامل خریداری شود و اضافات آن معمولاً دور انداخته میشود.
دکتون مقاومت بسیار بالایی در برابر خط و خش و نفوذ رطوبت دارد. همچنین در طرح و نقش های بسیار متفاوتی ارائه میشود. البته به این دلیل که قابلیت ابزار خوردن ندارد برای کابینت های سبک کلاسیک چندان مناسب نیست.
مجودی صفحه دکتون در حال حاضر در ایران بسیار کم شده است. البته با گسترش تولید انواع صفحه سرامیکی قیمت های صفحه سرامیک (غیر از دکتون) کاهش یافته است. انواع صفحه سرامیک از متری ۸۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون موجود است که در حدود متری یک میلیون تومان هم باید برای حمل و نصب در نظر گرفت.
صفحه مارمونایت
صفحه مرمونایت، مغز کورین همراه با روکش کوارتز میباشد. این امر موجب شده تا مقاومت خوب در برابر خط و خش، رطوبت و حرارت داشته و در عین حال انعطاف پذیر نیز باشد. با وجود اینکه متریالی نسبتاً جدید میباشد ولی تنوع طرح و نقش زیادی دارد.
هزینه تمام شده آن با احتساب حمل و نصب در حدود متری ۳ میلیون تومان است.
از مارمونایت میتوان به عنوان بین کابنیتی هم استفاده کرد. این صفحه با ضخامت ۲ میلی متر نیز در بازار موجود است که موجب کاهش قیمت و آسانی نصب آن میشود و متریالی مناسب برای بین کابینتی است.
نکته آخر
نکته ای که درباره تمامی متریال های بالا قابل ذکر است این است که از تمامی آنها به جز اچ پی ال برای فضای بین کابینتی نیز استفاده میشود. البته کاربرد کورین بدلیل ضعف آن در برابر حرارت در این مورد کمتر است. یکپارچگی ایجاد شده در طراحی صفحه کابینت و بین کابینتی با یک متریال بسیار زیباست. البته این کار معمولاً بسیار گران تمام میشود.
در این قسمت مهمترین متریال های ساخت صفحه کابینت را بررسی کردیم. البته متریال دیگری مانند میکرو سمنت (ساخته شده از سیمان و رزین) و صفحه های چوبی نیز وجود دارد که بدلیل عدم کاربرد زیاد از آنها صرف نظر کردیم.
در فیلم زیر چند نکته خلاصه درباره انواع صفحه کابینت بیان شده است.