نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی آشپزخانه

نورپردازی آشپزخانه مبحثی است که در این قسمت از سلسله مطالب آموزشی بازسازی ساختمان، میخواهیم در مور آن صحبت کنیم. احتمالاً شما نیز تا کنون این جمله را شنیده اید که آشپزخانه قلب خانه است! همیشه زندگی در آشپزخانه در جریان است. علاوه بر پخت و پز، غذا خوردن و یا حتی گاهی انجام امور روزمره در آشپزخانه صورت میگیرد. در این مطلب با ارائه تصاویر مربوطه بهترین نور را برای آشپزخانه معرفی میکنیم. مثال هایی از نورپردازی آشپزخانه کوچک، نورپردازی آشپزخانه کلاسیک و نورپردازی آشپزخانه مدرن بیان کرده و تصاویری از نورپردازی کابینت و جزیره آشپزخانه میاوریم. با مطالعه این مطلب با انواع نورپردازی کابینت آشپزخانه آشنا میشوید.

پیش از آن یلدآور میشویم که تیم بازسازی ساختمان سروچین آماده همکاری با شما عزیزان جهت طراحی و اجرای بازسازی منزل میباشد. میتوانید چند نمونه کار به همراه ریز قیمت آنها را در لینک های زیر ببینید.

برآورد هزینه بازسازی خانه، اطلاعات تماس جهت مشاوره بازسازی ساختمان و جدول برندهای پرفروش در پروژه‌های بازسازی

تخمین هزینه بازسازی ساختمان

تخمین هزینه ساخت کابینت

تماس با کارشناسان سروچین

مهندس منصور سیف الهی طرقی ۰۹۱۲۲۰۹۱۹۴۰

مهندس حسن سیف الهی طرقی ۰۹۳۰۲۰۹۱۹۲۰


نورپردازی آشپزخانه به صورت متمرکز و موضعی

نورپردازی آشپزخانه با چراغ آویز

نورپردازی موضعی توسط چراغ های آویز برای جزیره آشپزخانه، اپن آشپزخانه و یا میز نهارخوری مناسب میباشد. هدف از اینگونه نورپردازی ایجاد روشنایی کافی روی سطح میز میباشد نه بالا و اطراف آن! همانگونه که در تصویر مشاهده میشود نورپردازی اپن این آشپزخانه مدرن توسط تعدادی چراغ آویز با نور آفتابی (گرم) انجام شده است.


نورپردازی سقف آشپزخانه کوچک با نور مخفی

نورپردازی آشپزخانه کوچک با نور مخفی

سقف های کاذب ساده و بدون طرح بهترین انتخاب برای آشپزخانه های کوچک است. سقف های پرکار و شلوغ باعث کوچک تر به نظر آمدن آشپزخانه میشود. نور مخفی را میتوانید با انواع ریسه های ال ای ادی موجود در بازار و یا شاخه های اس ام دی تامین کنید. حتی ریسه هایی با نام RGB در بازار موجود است که میتوانید رنگ نور را بنا بر سلیقه خودتان توسط ریموت کنترل تغییر دهید.


نورپردازی کابینت بوسیله چراغ زیر کابینتی

نورپردازی کابینت بوسیله چراغ زیرکابینتی

هرچقدر هم که به سقف آشپزخانه چراغ وصل کنید بازهم فضای بین کابینت که در واقع میز کار میباشد تاریکتر از سایر نقاط آشپزخانه است. علت آن ایجاد سایه از کابینت بالایی و همچنین شخصی که در جلوی کابینت مشغول به کار است، میباشد.

برای روشنایی فضای بین کابینت از نور خطی استفاده کنید. نورپردازی خطی را میتوانید با انواع چراغ زیرکابینتی ایجاد کنید. تا همین چند سال پیش اکثر چراغ های زیرکابینتی با تکنولوژی مهتابی بود. ولی اکنون انواع ریسه ال ای دی و یا شاخه های SMD برای این کار وجود دارد. بهتر است از ریسه ها و یا شخه های ۱۲ ولت استفاده کنید. تا ایمنی بیشتری داشته باشید و سیم برق ۲۲۰ ولت تا نزدیکی پرکاربردترین محل آشپزخانه کشیده نشود.


تاثیر کابینت رنگ روشن در نورپردازی آشپزخانه کوچک

کابینت های روشن برای نورپردازی آشپرخانه های کوچک

اگر آشپزخانه کوچکی دارید و تصمیم به ساخت کابینت دارید بهتر است به کابینت هایگلاس با رنگ روشن به طور جدی تری فکر کنید.

کابینت هایگلاس رنگ روشن با انعکاس حجم زیادی از نور تاثیر نورپردازی را دوچندان کرده و باعث بزرگتر و دلبازتر به نظر آمدن فضا میشود.

پیشنهاد مطالعه: کابینت برای آشپزخانه کوچک را بخوانید و با روش های استفاده بهینه از کابینت آشنا شوید.


آسمان مجازی

آسمان مجازی

آسمان مجازی یا سقف کشسان چنئ وقتی که با طرح های گوناگون در نورپردازی آشپزخانه استفاده میشود. استفاده از آسمان مجازی بستگی به سلیقه افراد دارد و عامه پسند نیست. به هر حال ایده مناسب برای ایجاد نور یکدست به ویژه در آشپزخانه هایی که نور طبیعی کمتری دارند میباشد. طرح انتخاب شده و کیفیت اجرا تاثیر بسیار در نتجه نهایی آسمان مجازی دارد.


نورپردازی آشپزخانه مدرن

نورپردازی آشپزخانه مدرن

از آنجا که در بسیاری از موارد آشپزخانه های مدرن توسط متریال هایگلاس ساخته میشوند نورپردازی در آنها کار چندان سختی نیست. نورپردازی خطی در آشپزخانه با طراحی کابینت مدرن فضا را بسیار زیبا و جذاب میکند. از انواع چراغ های زیر کابینتی برای این کار استفاده کنید. حتی با توجه به نوع دکوراسیون منزل میتوانید چراغ های خطی توکار را نیز جایگزین هالوژن های سقفی کنید. این کار حسی از فضای بینهایت را در کنار مدرنیته ایجاد میکند.


نورپردازی شلف ها و قفسه ها

نورپردازی شلف ها و قفسه ها

از انواع چراغ های خطی یا هالوژن های توکار برای نورپردازی قفسه ها استفاده کنید. این کار علاوه جلوه دادن به محیط آشپزخانه، شرایط نگهداری برخی گیاهان را نیز فراهم میکند.

در آشپزخانه هایی که بهره کمتری از نور طبیعی دارند میتوان با ایجاد انواع نور مصنوعی انواع گیاهان را نگهداری کرد. اینگونه نورپردازی در شلف ها سبب تابش نور از فاصله نزدیک به گیاه شده و نور لازم برای رشد گیاه را فراهم میکند.


نورپردازی پشت سینک

نورپردازی پشت سینک آشپزخانه

پشت سینک نیز قسمتی از فضای بین کابینت میباشد. ولی پرکاربردترین قسمت آن است. روشن کردن آن با انواع چراغ های خطی شستن ظروف را بسیار ساده تر میکند.

باز هم تاکید میکنیم که به علت رعایت مسائل ایمنی بهتر است از چراغ های ۱۲ ولت استفاده کنید.


نورپردازی زیر کابینت و پاخور

نورپردازی پاخور

یکی از خاص ترین ایده هایی که میتوانید جهت نورپردازی آشپزخانه اجرا کنید، نورپردازی زیر کابینت زمینی و یا قسمت پاخور است. با نورپردازی باخور کابینت حسی از معلق و شناور بودن کابینت ها در فضا ایجاد میشود.


نورپردازی داخل کشوها و کابینت ها

نورپردازی داخل کشو کابینت

نورپردازی داخل کشوها و کابینت میتواند استفاده از وسایل داخل آنها را بسیار ساده کند. به ویژه در انتهای کمدهای کابینت که معمولاً نور کافی وجود ندارد. میتوانید از انواع کلیدها به نام شاسی لادری جهت قطع و وصل اتوماتیک چراغ ها استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *